Domov pro seniory
Opavská 600/45, Bílovec
Dům s pečovatelskou službou
17. listopadu 373/36, Bílovec
Zavolejte nám
+420 556 801 592

Slavíme s jubilanty – kruhové tance

Dne 30. května 2016 se v Domově pro seniory v Bílovci slavilo. Společného posezení se zúčastnila většina klientů. Sváteční odpoledne patřilo hlavně jubilantům, kteří oslavili během měsíce dubna a května své narozeniny. Oslavencům byly předány květiny a popřáno hlavně zdravíčko, které je důležité proto, aby mohli prožívat ještě mnoho pěkných společných zážitků včetně tohoto odpoledne s připraveným programem.

Program oslavy byl pestrý. Jelikož se oslava konala 30. května, zavzpomínali v jeho úvodu všichni zúčastnění na tradici kácení Máje. Vzpomínky směřoval každý do místa svého bydliště či rodiště, popisoval místní zvyky. Zpívaly se tradiční lidovky, poslouchalo se a vzpomínalo.

Dalším bodem programu bylo vystoupení klubu kruhových tanců „Orchidea“, na které všichni čekali. I přes stísněné prostory se naše seniorky společně s členkami z řad personálu snažily co nejlépe předvést své taneční umění v podobě pěti tanců. Tanec na izraelskou liturgickou píseň – Píseň slávy, dva bretaňské lidové – Korouhve z Lampaulu a Triplet. Závěr vystoupení patřil zhudebněné básni Williama Butlera Yeatse – Down by the salley garden. Aby ani ostatní klienti nepřišli o potěšení z tance, zatančili jsme si společně oblíbený havajský tanec v sedu na hudbu skupiny Kučerovci – Rege rege.

Kdo se ten den přišel pobavit a strávit chvíle plné pohody spolu s oslavenci do společenské místnosti zařízení, mohl si také kromě šálku dobré kávy pochutnat na skvělém zákusku. Nezapomínejme, že to vše je pro lidi v pokročilém věku významné. „Jsem důležitý!“ To si uvědomují senioři v okamžiku společenského kontaktu s přáteli, spolubydlícími, personálem… A to zejména ve dnech, které jsou pro ně nějakým způsobem zásadní.

Pozitivní emoce – radost, spokojenost, zájem a láska, podporují jejich dobrou náladu a pozitivní vztah k životu a tím značně přispívají ke kvalitě života.

Skip to content